malo price iz Gorizie:

 

TROFEO 25° ABBINAMENTO PUBBLICITARIO CARIGO

ORA FRIULCASSA – CASSA DI RISPARMIO REGIONALE

 

GORIZIA, DOMENICA 17 SETTEMBRE 2006

 
Iako Želimir nije mogao ići, Željko Konosić, Vlasta i ja odlučili smo sudjelovati na utrci na 5 km na stadionu - na regionalnom atletskom mitingu u Italiji.
Na startu je bilo desetak muških hodača i tri žene. Željko i Vlasta su se odmah zaletili a ja sam ostao na začelju, gdje mi je i mjesto :-)
Vlasta je prva dva kruga prešla za ispod 4:10 a na trećem ju je stigla cura (88. godište) koja je sporije krenula i čiji tempo sam i ja nekako pratio.
Do kraja smo Vlasta i ja išli zajedno a glavno nam je bilo da se sklanjamo u vanjsku stazu na zavoju da ne smetamo. Četiri kruga prije kraja bili smo na točno 20 minuta i bilo je jasno da bi uz 2:15 po krugu mogli ići ispod 29. Vlasta je uspjela ubrzati kad je čula zvono za zadnji krug pa je išla 28:57 a ja 29:03.
Vlastin rezultat je najbolji u njenim dosadašnjim utrkama: 763 boda, odnosno ekvivalent na 10 km 1:02. Dobila je lijepu brončanu medalju i ponovno sam zaključio kako ima puno talenta za hodanje kad tako ide s 10 km tjedno hodačkog treninga.
I svojim rezultatom sam jako zadovoljan jer sam se jedva odlučio startati da se ne sramotim, a na snazi je bila i "čvrsta" odluka iz Varaždina da nikad više neću izaći na hodačku utrku. Ali uopće nije bilo strašno i većina me samo jednom iberrundala. Da sam tako mogao ići u Varaždinu, imao bih medalju! Naravno, riječ je o šali jer je u Varaždinu bilo 40 stupnjeva a na ovoj trci upola manje!
Željko je išao oko 24 i pol što je vrlo dobro s obzirom na njegove ozljede i malo treninga.
Upoznali smo Fabia, koji je bio ukupno treći u utrci i hoda fenomenalno!
Tokom trke sam odlučio da sasvim sigurno neću nastupiti u Galovcu jer mislim da bi solidnu brzinu mogao držati do pola trke a nakon toga mogu sjesti i plakati.